Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Rug blijft parten spelen

woensdag 9 juli 2014

Zes dagen is de Giro Rosa inmiddels onderweg. Voor Amy heeft de tiendaagse wedstrijd tot nu toe nog niet gebracht wat ze er van gehoopt had. Ze kan haar werk voor kopvrouw Claudia Lichtenberg, die met klassementsambities is gestart, wel doen, maar ondervindt nog veel last van haar rug. Die blesseerde ze eerder deze week bij een valpartij. "Ik merk bij mezelf dag het nog niet zo heel lekker gaat", laat ze daarover weten. "Het gaat nog steeds niet veel beter met mijn rug. Ik hoop dat het in de aankomende dagen bergop wat beter zal aanvoelen."

Het was vandaag vooral een snelle dag in Italië. Daar stond de vijfde etappe op het programma. "We hadden het idee dat het misschien een waaierdag ging worden, maar we hadden uiteindelijk meer tegenwind dan zijwind, waardoor er vooral veel aanvallen kwamen. Ik heb af en toe van voren proberen mee te springen en verder een beetje gecontroleerd."

Eén echt obstakel zat er in het parcours en daar was de Giant-Shimanp ploeg attent. "Bij het klimmetje wilden we zoveel mogelijk Claudia van voren houden, dus zijn we met een paar van de ploeg op kop gaan rijden. Daarna was het nog een stuk naar de finish en ging het eigenlijk gewoon weer door zoals bij het begin. Uiteindelijk was het een massasprint en heeft Claudia geen tijd verloren."