Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Net naast podium in BeNe Ladies Tour

dinsdag 22 juli 2014

De eerste editie van de BeNe Ladies Tour is inmiddels ten einde en de tweedaagse wedstrijd heeft Amy een vierde plaats in het eindklassement opgeleverd. Nadat ze zaterdag al tweede werd in de eerste etappe, realiseerde ze zondagochtend de twaalfde tijd in de 9,6 kilometer lange tijdrit. Met bonificatieseconden en een derde plaats in de afsluitende etappe schoof Amy vervolgens nog een aantal plaatsen op in het klassement. Een terugblik per etappe lees je hieronder.

Etappe 1: Sint Laureins - Sint Laureins
"Na een tijd erg veel last van mijn rug te hebben gehad vanaf de Giro, heb ik woensdag alweer in Monster gereden om even te kijken hoe het weer gaat en hoe ik uit de Giro was gekomen", vertelt Amy "Op mijn rug na voelde het al wel weer redelijk en ik won daar ook. Ook in deze eerste etappe ging het goed, maar bij de eerste bonificatiesprint kreeg ik problemen met mijn fiets. Daarop heb ik een fietswissel met Julia gedaan, omdat de auto niet achter ons zat, aangezien er al meerdere groepen achter het eerste deel van het peloton reden."

De snelle fietswissel bleek belangrijk. "Uiteindelijk kwam ik weer terug en vlak daarna ging het op de kant. Een groepje reed weg en ik zat te ver van achteren. Gelukkig kon ik er nog net op tijd naartoe springen. Mijn fiets terugwisselen kon echter niet, omdat de plaatselijke rondes al vrij snel kwamen."

Een groep van zestien rensters, met daarbij dus Amy, reed vervolgens aan de leiding. "Toen we eenmaal met de groep weg waren, bleven we redelijk goed samen rijden. Toch sloten nog vier rensters aan, met daarbij ook sprintster Jolien d'Hoore. Het gat met het peloton liep al vrij snel op daarna en uiteindelijk werd het een sprint met ons groepje, waarbij ik tweede werd. Ik had ook nog de tweede bonificatiesprint gewonnen en dat was natuurlijk gunstig voor het klassement."

Etappe 2a: Tijdrit Philippine
De individuele tijdrit op zondagochtend was een belangrijke voor het klassement. Hoewel de twintig rensters op zaterdag al wel afstand hadden genomen van de rest, moesten zij nog wel onderling uitmaken wie met de eindzege aan de haal zou gaan. "Helaas ging mijn tijdrit niet zo heel goed", kijkt Amy terug. "Ik begon wel redelijk, alleen ben ik denk ik veel te hard gestart en dat merkte ik op het einde. Daardoor zakte ik er een beetje door in het klassement."

Etappe 2b: Philippine - Philippine
Wat volgde was een lange pauze, voor de middagetappe van start ging. "Dat was een rit met een hoop kasseien en smalle wegen. Het was erg lastig om de hele tijd van voren te blijven, dus het plan was om er een harde wedstrijd van te maken. Dat bleek alleen weer lastig uit te voren met de ploeg, omdat we elkaar telkens kwijt waren. Ik kon in de bonificatiesprint wel nog wat seconden pakken."

Op de plaatselijke ronde lag het tempo ook hoog en daar lukte het vervolgens ook om een keer wat te forceren. "We konden flink doorrijden en daardoor raakten we weg met een groepje van vijf rensters. Ik zat daar samen met Jolien d'Hoore, Emma Johansson, Rosella Ratto en onze eigen Julia Soek bij. Helaas reed het peloton het alweer vrij snel dicht."

Het werd dus opnieuw een sprint, hoewel dat wel gebeurde met een flink uitgedunde eerste groep, doordat in de finale net als eerder in de rit massaal gevallen werd. "Bij het ingaan van de laatste ronde probeerden we zoveel mogelijk van voren te blijven door als één van de eersten de kasseien op te rijden. Lucy ging mij helpen met de sprint, alleen kwamen we iets te laat, doordat we ingesloten raakten. Maar we mogen nog wel tevreden zijn. Ik merk dat we als team stappen maken en ik denk dat dat het meest belangrijke is. Ik voelde me verder wel weer redelijk goed afgelopen weekend en kijk al uit naar het volgende weekend."