Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Podiumplaats in Alblasserdam

donderdag 24 juli 2014

Nu het midden zomer is breekt ook de tijd aan dat er weer meer criteriums worden verreden. Woensdag reed Amy de zeer sterk bezette Paardenmarktronde van Alblasserdam en daarbij eindigde ze op het podium. Achter wereldkampioene Marianne Vos en wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk finishte ze als derde. Al na vijf ronden reden zij weg, samen met ook nog Sandra van Veghel.

Het werd een snelle koers, want wachten op anderen kon ook niet. "We hebben eigenlijk de hele tijd doorgereden", vertelt Amy. "Dat moest ook wel, want er reden er nog een paar van Rabobank mee en die waren ook weggereden. Ze zaten dus achter ons. Uiteindelijk hebben we iedereen gedubbeld. Marianne demarreerde daarna nog een paar keer, waarop Ellen en ik nog twee keer konden reageren. Bij de derde keer reed ze weg en reden Ellen en ik voor plek twee en drie."

Een derde plaats was dus het resultaat en dat in een pittige wedstrijd. "Door de warmtse en het sterke deelnemersveld was het een zwaar criterium. Daarna werden we goed opgevangen bij de organisatie, waar we wat eten kregen en bij konden komen. Vervolgens reden we ook nog een derny koers en dat was wel een leuke ervaring. Uiteindelijk was het dus een zeer geslaagde dag." In de derny wedstrijd eindigde Amy als zesde.