Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Actief gereden in La Course

zondag 27 juli 2014

Iedereen keek er al weken naar uit en wilde zich graag laten zien. Daarbij stelde ook Amy het publiek zondag niet teleur tijdens 'La Course', de speciaal voor vrouwen georganiseerde koers op de Champs-Elysées. In de finale van de wedstrijd toonde Amy zich in een kopgroep van drie rensters, met daarbij ook landgenote Anna van der Breggen. Nadat het drietal terug was gepakt ging Amy met nog vier kilometer te gaan opnieuw. Ditmaal met de Franse Pauline Ferrand Prevot. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een massasprint en die werd door Marianne Vos gewonnen, voor Amy's ploeggenote Kirsten Wild.

"Het was een mooie koers", laat Amy direct na de koers vanaf de Champs-Elysées weten. "Er werd de hele tijd een hoog tempo gereden. Het parcours was ook zwaar, maar we konden alles wel zo goed mogelijk controleren. Aan het einde kon ik steeds goed reageren op aanvallen van Rabobank en ik hoefde niets te doen, omdat Kirsten nog achter me zat." Dat was ook het moment dat Amy eerst met Van der Breggen en daarna met Ferrand Prevot vooruit was. Met Wild nog achter haar kon ze daarbij ook 'bluffen'.

De massasprint kwam er dus, maar daaraan voorafgaand had Wild al een flinke inspanning moeten leveren. "Kirsten heeft in de finale nog een fietswissel moeten doen en moest dus weer naar voren rijden. In de sprint was het hele team eigenlijk op om nog een echte lead-out voor haar te doen. Dat was jammer, maar Kirsten werd toch nog mooi tweede. Dit was in ieder geval een heel mooie ervaring."