Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Geen resultaat in saaie World Cup

zondag 3 augustus 2014

Nieuw op de World Cup kalender was de hoop op een mooie wedstrijd in de Sparkassen Giro. Dat liep echter heel anders, want met name voor de toeschouwers was de wedstrijd zondag saai te noemen. Geen aanval bleek een lang leven beschoren en de massasprint was onvermijdelijk. Daarin kon Amy's team Giant-Shimano uiteindelijk niet de hoge ogen gooien waarop gehoopt was. Achter winnares Marianne Vos finishte Kirsten Wild als negende. Amy werkte voor haar in aanloop naar de sprint en kwam daardoor achter in de groep over de streep.

"Ik denk dat het rondje niet echt zwaar genoeg was om wat te doen", werpt Amy een blik terug op de wedstrijd. "Achterop het parcours zat nog een kort klimmetje, maar daarna ga je direct naar beneden en daarbij komt alles weer terug. Op het einde werd het wel zwaarder, maar je merkte dat iedereen gewoon op een massasprint rekende. Het was breed en in zo'n afdaling kan iedereen dan hard rijden. Of dit een wereldbekerwedstrijd waardig was vraag ik me wel af."

De sprint liep voor Giant-Shimano niet helemaal zoals het zou moeten. "We kwamen al te vroeg naar voren. Claudia kwam er niet echt bij en ik zat al voor de laatste kilometer op kop, maar Sara zat niet in mijn wiel. Spratt en Johansson zaten daar en daar weer achter zij met Kirsten. Toen ze mij daarna passeerden waren ze gewoon te laat en werden ze ingesloten. Maar zoals ik al zei kan iedereen hier hard naar beneden rijden en daardoor kan je geen verschil maken."