Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Tweede in Zweedse World Cup

maandag 25 augustus 2014

Het is Amy zondag gelukt om een podiumplaats te bemachtigen in de Open de Suède Vargarda, een wedstrijd die deel uitmaakt van de World Cup. Achter landgenote Chantal Blaak kwam ze als tweede over de finish. Samen met Roxane Knetemann behoorden Amy en Blaak tot een kopgroepje van drie rensters die licht vooruit bleven en mochten strijden om de zege. Het is de eerste keer dat Amy op het podium wist te eindigen in een wereldbeker wedstrijd.

"Na een week rust en een week in Frankrijk te hebben getraind, was het afgelopen weekend wel weer even zwaar om met de ploegentijdrit te beginnen", kijkt Amy terug. Die reed ze vrijdag namelijk ook nog. De World Cup in Zweden bestaat traditioneel uit twee wedstrijden. Te beginenn met de wereldbeker ploegentijdrit. "Ik merkte dat ik een hoop wedstrijd hardheid en snelheid miste. Jammer genoeg moest ik de meiden daarom ook vlak voor het opdraaien van het parcours laten gaan. Ik denk dat we alsnog wel tevreden met de uitslag mogen zijn." Het Giant-Shimano team eindigde als zevende.

Zondag
Na een rustdag op de zaterdag, waarin de groep een mooie herstelrit kon doen, stond zondag de World Cup gepland. "We zaten eigenlijk wel gelijk goed in de koers en met de hele ploeg misten we geen enkele aanval. Dat gaf dus een hoop vertrouwen. In het begin had ik wat moeite. Ik voelde mij niet slecht, maar had toch wel een beetje moeite met de snelheid. Dat ging later in de wedstrijd eigenlijk steeds beter en in de finale kon ik ook nog mee het klimmetje over. Daarna kwamen de aanvallen en ik kon daar goed op reageren met de ploeg."

De eerste groep bleef toch min of meer bij elkaar. Tot twee kilometer voor de finish. "Roxane demarreerde en ik reageerde daar weer op, waarna ook Chantal aansloot. We waren met zijn drieën weg en kwamen aan bij de laatste bocht. Ik denk dat we allemaal als tweede erdoor wilden, waardoor we uiteindelijk met z'n drieën naast elkaar de laatste bocht doorkwamen. Alleen kwam ik op kop terecht dat was wel jammer. Daardoor werd de sprint te lang, want vanuit de bocht was het denk ik nog 350 meter tot de streep."

Met haar eerste podiumplaats in de World Cup op zak, keek Amy na afloop toch echt met een goed gevoel terug. "Ik denk dat ik uiteindelijk wel tevreden mag zijn over deze wedstrijd. Dat de trainingen die ik gedaan heb goed waren wist ik. Dan is dit wel een mooie bevestiging. En ik vond vooral ook heel leuk dat we als team ook erg alert reden."

Video verslag