Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Kopgroep net gemist in Plouay

zondag 31 augustus 2014

In de Franse wedstrijd GP de Plouay is zaterdag de World Cup afgesloten voor dit seizoen. Na haar tweede plaats in Zweden een week geleden, bleek de koers voor Amy ditmaal minder succesvol. "Mijn uitslag was niet zo goed, maar ik ben ook niet echt heel ontevreden", laat ze weten. "Ik voelde me eigenlijk best oke in de wedstrijd." Nadat ze er in haar debuutjaar bij de elite vrouwen reed, was het pas de tweede keer dat Amy in Plouay van start ging. "Ik vond het wel een mooie World Cup."

Het had weinig gescheeld of Amy had wel in de eerste groep gezeten. "Op het moment dat de eerste groep er vandoor ging op het steilere klimmetje kon ik mee. Alleen liep het na het laatste klimmetje in de omloop nog een stukje door. Dat was wel een zwaar deel en echt vlak voor de top was ik de laatste die er nog aanhing, maar het lukte helaas net niet om nog een keer te versnellen. Ik moest het groepje dus net laten gaan."

Amy werd vervolgens al snel door het groepje achter haar opgepikt. "Tijdens het klimmetje na de passage van de finish probeerden ze weer naar de kopgroep te springen. Daarop reageerde ik net te laat en zat ik op een paar meter. Ik denk dat het door de actie ervoor kwam dat ik ook dat niet meer goed kon krijgen. Dus miste ik weer net de groep. Daar was ik wel een beetje teleurgesteld over, maar aan de andere kant voelde ik me ook wel weer beter dan de week ervoor. Ik denk dat ik sowieso wel klaar ben voor de Holland Ladies Tour."