Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Belgium Tour voorin afgesloten

maandag 15 september 2014

Met een zesde plaats in de laatste etappe, de koninginnenrit van de koers, heeft Amy maandag de Lotto Belisol Belgium Tour afgesloten. Achter solo winnares Anna van der Breggen kwam ze op de Muur van Geraardsbergen als vijfde binnen van de eerste groep. Doordat Marianne Vos in de slotrit niet meer aan de start kwam steeg Amy ook nog een plaats in het klassement en werd ze uiteindelijk vijfde in de Belgische etappekoers.

"Er zaten wat klimmetjes in en het voelde eigenlijk allemaal wel goed", blikt Amy terug op de slotdag. "We reden goed samen als team en bij de eerste beklimming van de Muur kon ik vrij gemakkelijk met de eersten mee. Tijdens de tweede keer de Muur begonnen ze al vanaf beneden en kon ik op het einde net niet meer mee met de besten. Dat was wel jammer anders hadden we denk met een mooi groepje weg kunnen zijn.Uiteindelijk werden ze ook weer terug gepakt"

Voorgaande dagen
Ook de dagen voor de slotrit gingen vrij goed. Nadat de eerste etappe vrijdag in een massasprint eindigde reed Amy nog een mooie koers. Met haar team Giant-Shimano wist ze zaterdag als tweede te eindigen in de ploegentijdrit. Over ruim vijftien kilometer gaf het team 43 seconden toe op het sterke blok van Rabo Liv. Zondag werd er opnieuw gesprint om de zege en daarbij finishte Amy als tiende.

"Met de ploegentijdrit gingen we goed van start. Wel waren we al vrij snel twee meiden kwijt. Het liep niet heel soepel allemaal, maar zijn wel tevreden met het eindresultaat. Zondag was het een technisch rondje met veel bochten en een klimmetje erin. We reden als ploeg goed met elkaar en lieten bijna geen groep zonder ons gaan. Na het klimmetje waren we af en toe wel eens weg, maar het werd altijd weer terug gereden in de afdaling erna. Uiteindelijk werd het een massasprint die we voor Lucy gingen doen."

Goede vorm
Op een positive manier kon Amy de wedstrijd dus afsluiten, na de wat mindere week in de Holland Ladies Tour. Daardoor is ze ook klaar voor de WK ploegentijdrit. Die wordt komende zondag 21 september verreden. "We hebben als team een goed weekend gemaakt en ik ben ook blij dat ik op het juiste moment weer in goede vorm ben. Ik kijk uit naar zondag."