Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Toch van start in wegwedstrijd WK

maandag 22 september 2014

Ze zou er eigenlijk niet van start gaan, maar Amy doet komende zaterdag 27 september alsnog mee aan de wegwedstrijd van het WK wielrennen in Ponferrada. Bondscoach Johan Lammerts heeft haar opgeroepen als vervanger van Anna van der Breggen. De schaduw-kopvrouw van het Nederlandse team kwam zondag in de WK ploegentijdrit hard ten val met haar team Rabo Liv en brak daarbij haar bekken. Amy was al als reserve aangeschreven.

Met gemengde gevoellens kijkt Amy nu naar haar selectie. "Natuurlijk wil ik hier graag rijden, maar dan niet op de manier dat er iemand uitvalt", vertelt ze. "Ik vind dit echt heel vervelend voor Anna. Dat ik nu de wegwedstrijd mag rijden is wel even omschakelen, maar ik we dat ik er zaterdag moet staan voor het team. Daar ga ik ook alles aan doen."

Achtste in ploegentijdrit
Als renster van Giant-Shimano reed Amy zondag natuurlijk zelf ook de WK ploegentijdrit. De ploeg finishte als achtste. "Onze ploegentijdrit was opzich wel ok. Ik weet ook niet echt wat ik er van te voren van kon verwachten, omdat we er ons als ploeg gewoon niet echt op richten en er dus weinig aan doen. Technisch was het allemaal wel goed. Het was alleen gewoon niet hard genoeg."