Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

WK wegwedstrijd voor de deur

vrijdag 26 september 2014

Uiteindelijk toch min of meer onverwacht staat Amy zaterdag aan de start van de wegwedstrijd op het WK wielrennen in Ponferrada. In het noord-westen van Spanje treft het internationale vrouwenpeloton een lastig parcours, maar wel één die volgens veel volgers minder lastig is dan de omloop van een jaar geleden in Florence. Toen ging Marianne Vos, voor het derde jaar op rij en voor de vierde keer in totaal, met de wereldtitel aan de haal.

De wegwedstrijd wordt zaterdag vanaf 14.00 uur verreden. Na het startschot hebben de vrouwen zeven omlopen af te leggen van 18,2 kilometer, waarmee ze op een totale wedstrijdafstand van 127,4 kilometer komen. Iedere ronde moeten twee klimmen overwonnen worden, waardoor de wedstrijd naar verwachting vooral richting de finale slopend zal zijn. Het kaartje hieronder geeft een beeld van het parcours.

Favorieten
Met Marianne Vos in de gelederen heeft Nederland natuurlijk de titelverdedigster binnen het team. Ze is ook direct één van de grote favorieten voor de zege, net als rensters als Emma Johansson (Zweden), Elisa Longo Borghini (Italië) en Lizzie Armitstead (Groot-Brittannië). Het mooie aan dit WK is misschien juist ook wel dat veel renster kans lijken te maken op de winst.

Amy stond nog niet op het podium van een WK, maar eind augustus wist ze in Zweden wel voor het eerst op het ereschavot te eindigen bij een World Cup wedstrijd. Ze finishte als tweede in de Open de Suede Vargarda. Een mooie bekroning op een toch al goed jaar, waarin Amy liet zien tot de wereldtop te behoren. Ze won onder meer Dwars door Vlaanderen, de Omloop Het Nieuwsblad en een etappe in de Ladies Tour of Qatar.

Nederlandse selectie WK Ponferrada:
1. Marianne Vos, 2. Chantal Blaak, 3. Lucinda Brand, 4. Thalita de Jong, 5. Roxane Knetemann, 6. Amy Pieters, 7. Iris Slappendel, 8. Sabrina Stultiens, 9. Ellen van Dijk

Volg het live
Eén groot voordeel van het WK ten opzichte de meeste wedstrijden is toch wel dat het ook live te volgen is op televisie. Op NPO1 zal de NOS zaterdag live verslag doen van de vrouwenwedstrijd. De uitzending begint om 13.50 uur en daarmee lijkt het erop dat de koers compleet in beeld gebracht wordt. Voor mensen die alleen internet bij de hand hebben is de wedstrijd volgen ook geen probleem. Het verslag is namelijk ook te zien op www.nos.nl. Kijken dus!