Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Spits afgebeten met gouden plak

zondag 16 november 2014

Het is wintertijd en dan is er gewoon niet zo heel veel te melden als het aankomt op het wielrennen. Toch heeft Amy de laatste tijd zeker niet stilgezeten. Zondag kwam ze in ieder geval weer in actie in wedstrijdverband. Bij de Nederlandse kampioenschappen ploegenachtervolging won ze zelfs het goud. Samen met Kirsten Wild, Melanie Klement en Kelly Markus zette ze de snelste kwalificatietijd neer, om vervolgens in de strijd om de eerste plaats snel af te rekenen met de concurrentie.

Dat NK was overigens niet het enige dat Amy dit weekend te doen had. "We hadden dit weekend namelijk alweer ons tweede kennismakingsweekend met het team", vertelt ze. "In oktober was de eerste daarvan. Ik kon er nu maar een dag bij zijn, omdat vandaag het NK ploegenachtervolging was. Wat ik daar van moest verwachten wist ik eigenlijk niet, maar het viel me uiteindelijk mee. Na een goede kwalificatietijd wisten we in de finale vrij snel onze tegenstandsters te achterhalen en zo te winnen."

Veel te doen
In de afgelopen periode was er dus de eerste kennismaking met het team voor 2015, maar ook meer. "Ik heb in ieder geval een lange rustige periode gehad, waarin ik een hoop andere dingen dan fietsen heb gedaan. Zo ben ik op vakantie geweest en ook nog een weekend naar München, want ons ploegmaatje Claudia ging trouwen."

Nu is er weer de aandacht voor de fiets. "Ik ben alweer een tijdje aan het trainen", vertelt Amy. "Dat hebben we bij die weekenden met de ploeg natuurlijk ook gedaan. De komende weken staan in het teken van het opbouwen. Zo gaan we eind november met de Nederlandse selectie op trainingskamp. Ditmaal is dat in Florida. Waarschijnlijk rijd ik aan het einde van december dan ook nog het NK op de baan."