Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Titelprolongatie op NK koppelkoers

zaterdag 27 december 2014

Alweer een tijdje terug van het trainingskamp in Florida, keerde Amy zaterdag terug in koers. Samen met Kelly Markus deed ze op het NK baanwielrennen een poging om de titel te prolongeren die ze een jaar geleden samen ook pakten. Dat is gelukt, want Amy en Kelly zijn in Apeldoorn opnieuw Nederlands kampioen op de koppelkoers geworden. Vorig jaar gebeurde dat met een miniem verschil, maar ditmaal haalden ze het maximale aantal punten en waren ze dus oppermachtig.

Een kleine smet op de titel was wel het kleine deelnemersveld. Slechts zes koppels deden mee. "Daardoor is het ook wel lastig om er echt wat over te zeggen", meent Amy. "Maar ik ben sowieso wel blij dat ik in de eerste wedstrijd direct een trui in de wacht sleep. Het voelde vandaag ook wel goed en dat had ik op voorhand niet direct gedacht."

Meer wedstrijden
Het NK zit er nog niet op voor Amy. "Ik hoop dat ik zondag ook een goede individuele achtervolging kan rijden, maar ik vind het lastig om in te schatten wat mogelijk is, want ik heb er niets meer of minder voor gedaan. Ik doe vooral mee omdat ik het leuk vind. De afgelopen tijd heb ik sowieso vooral veel voorbereidingen op de weg gedaan. Morgen rijd ik ook nog de puntenkoers en dan maandag de scratch."