Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Mee in de eerste waaier

woensdag 4 februari 2015

Waar de Ladies Tour of Qatar dinsdag nog zonder wind van start ging, lag het peloton woensdag in de tweede rit vrijwel direct uit elkaar. Daarbij heeft Amy zich laten zien. "Ik zat in de eerste groep", vertelt ze. In die groep kwam Amy vijftien andere rensters tegen, maar geen ploeggenotes. "We hebben de hele tijd doorgereden met de kopgroep en hadden al snel een groot gat."

De groep bleef ook vooruit. Sterker nog, het verschil met het eerste deel van het peloton liep uiteindelijk op tot meer dan elf minuten. "Op de plaatselijke rondes demarreerden Ellen van Dijk en Lizzie Armitstead van achteruit de groep. Dat was op twee ronden voor het einde en ik reageerde gewoon te laat. Ik probeerde er nog naar toe te rijden en kwam nog wel kort bij ze, maar ze waren te snel en het was gelijk al een groep van zes."

Zes rensters reden dus weg en bleven ook vooruit. "We hebben die twee rondes nog achtervolgd met ons groepje, maar we kwamen niet meer dichterbij. Op zich ben ik wel blij dat ik bij de eerste groep zat. Ook omdat deze wedstrijd niet meer zo'n doel is als hij vorig jaar was, maar ik baal er wel van dat ik op zo'n stomme manier de ontsnapping mis. Maar goed, we hebben nog twee dagen." Amy finishte als negende.