Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Massasprint op de slotdag

vrijdag 6 februari 2015

De Ladies Tour of Qatar zit er alweer op. Vrijdag werd de slotrit verreden en daarin is Amy als elfde gefinisht. De vierde etappe mondde uit in een massasprint, waarin de Britse Lizzie Armitstead naar de zege reed en daarmee ook de eindzege veilig stelde. Amy eindigde als negende in het algemeen klassement.

"Het was vandaag een andere dag dan we op voorhand verwacht hadden", vertelt Amy na afloop van de koers. "We hadden gedacht dat het de hele dag op de kant zou gaan, maar we kregen juiste de hele dag tegenwind. Op de plaatselijke rondes werd nog wel harder doorgereden, alleen waren er niet echt aanvallen. Ik wilde nog mee sprinten, maar helaas konden we elkaar niet echt vinden."

Goed begin
Na vier dagen koersen is de eerste wedstrijd van het seizoen dus ten einde. Op 28 februari rijdt Amy de volgende wedstrijd. Dan staat de Omloop Het Nieuwsblad gepland. "Ik ben best tevreden met de dagen hier. Ook omdat ik wist dat ik hier niet zo zou gaan rijden als vorig jaar. Met mijn vorm zit het wel goed. Ik denk dat in ieder geval goed genoeg is om weer verder op te bouwen richting het voorjaar."