Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Goede vorm in openingsklassieker

zaterdag 28 februari 2015

Een jaar nadat ze er een overwinning boekte, is Amy zaterdag zevende geworden in de Omloop Het Nieuwsblad. Met dat resultaat kon ze na afloop goed leven. "Mijn opbouw naar het seizoen toe was heel anders dan vorig jaar en daardoor had ik verwacht dat ik hier nog niet heel goed zou zijn", vertelt Amy. "Maar ik voelde me juist super goed vandaag. Ik zat direct goed mee en naar de Paterberg waren we met vijf weg. Het ging gewoon gemakkelijk aan het begin."

Door pech moest Amy uiteindelijk een flink jasje uitdoen. "Ik reed mijn achterwiel lek op de Wolvenberg. Daarna heb je gelijk de kasseien en het duurde erg lang voor mijn wiel gewisseld was. Vervolgens moest ik helemaal alleen terug rijden en dan verlies je wel veel energie. Toen het bij de Molenberg op de kant ging, merkte ik dan ook dat ik niet goed genoeg hersteld was om goed mee te kunnen. Dat was erg jammer."

Alleen
Winnares van de koers werd Anna van der Breggen van Rabo Liv. Zij reed samen met Boels-Dolmans renster Ellen van Dijk weg en het duo bleef vooruit. Amy reed in een groep van achttien achtervolgsters. "Rabo Liv en Boels-Dolmans zaten daar ook met een aantal meiden en ik alleen. Dat is jammer, maar als ploeg moeten we nog net een stapje maken. Daarnaast misten we Lucy vandaag en zij is ook echt vooruit gegaan."

Groei
Ten opzichte van een jaar geleden is Amy's niveau dus vrij vergelijkbaar. Opvallend, want ze heeft de focus juist minder gelegd op het eerste deel van het seizoen. Wat zegt dat dan? "Nu was ik in ieder geval erg verbaasd over mijn huidige niveau. Dit jaar wil ik iets later beter zijn en gewoon een compleet constant seizoen rijden. Ik had vooraf niet verwacht dat ik nu al zo mee zou doen. Of dit ook wat over mijn groei zegt weet ik niet, maar ik heb nu wel voornamelijk aan de basis gewerkt. Ik heb nog niets intensiefs gedaan."