Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Kopgroep in slotfase gegrepen

woensdag 4 maart 2015

In de GP Le Samyn heeft Amy zich woensdag van haar goede kant laten zien. Ze zat tot diep in de finale mee in een kopgroep van zes rensters en eindigde uiteindelijk nog als zevende, nadat het groepje vlak voor de finish gegrepen werd. "Daarbij mag ik niet klagen over het resultaat", zegt Amy. "Het was alleen zonde wat we werden teruggepakt en mijn sprintpositie was gewoon niet zo best. De vorm is echter al erg goed. Ik moet nu alleen nog de laatste puntjes op de i gaan zetten."

Er werd al vroeg in de finale koers gemaakt. "Op de eerste plaatselijke ronde waren we eerst met een klein groepje weg op het kasseien klimmetje. Daarna kwam alles weer terug en kregen we weer kasseien. Ik zat daar wat te ver van achteren, maar kwam er wel goed doorheen. Net nadat we aansloten werd er gedemarreerd en kon ik nog net aansluiten, waarna we met zes weg waren." Amy had in de kopgroep gezelschap van Emma Johansson, Ashleigh Moolman, Anna van der Breggen, Chloe Hosking en Megan Guarnier, waarmee niemand een ploeggenoot in de kopgroep had.

Samenwerking
"Aan het begin draaide het prima maar op en geven moment stopte Megan met meerijden", kijkt Amy terug. "Daarna was al snel de snelheid uit de groep. Uiteindelijk kwam het peloton in de laatste kilometer weer terug. Boels-Dolmans, het team van Megan, reed het gat dicht. Zij hadden een goede lead-out, doordat ze zon onverwachts snel kwamen. Daardoor was ik ook niet helemaal gepositioneerd en werd ik uiteindelijk zevende. Die uitslag vind ik wel jammer."