Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Lang in de aanval in Novilon Eurocup

maandag 16 maart 2015

Minder dan vijftig rensters haalden zondag de finish in de Novilon Eurocup en daarbij finishte Amy als vierde. Een mooi resultaat, nadat ze ook al lang in de aanval was geweest. Met dertien andere rensters reed ze bijna honderd kilometer aan de leiding. "Uiteindelijk was het met die vierde plaats dus net niks", aldus Amy. "Toch denk ik dat ik tevreden mag zijn over de afgelopen dagen. Ik heb ons als ploeg weer zien groeien en dat terwijl het lange zware dagen waren."

Met enige vertraging ging het peloton van start in Coevorden. "Het was een koude en lange neutralisatie, maar toen de koers vrij werd gegeven, ging het echt direct op de kant. Daarbij zat ik eigenlijk net wat te ver naar achteren. Toen ik zag dat het ging breken kon ik nog net op tijd naar voren rijden en onderweg kon ik mooi mijn ploeggenootje Claudia oppikken. Daardoor zaten we samen in de eerste groep."

Strijden voor elke meter
Er werd flink door gekoerst. Door de kopgroep, maar ook door de eerste achtervolgende groep. Die bestond uit zo'n dertig rensters en zij probeerden uit alle macht terug te komen. "Bij ons draaide het de hele tijd wel redelijk goed, omdat we ook nooit echt veel voorsprong hadden. Toen we op een gegeven moment even van de fiets moesten, omdat we op een verkeerde weg reden en door het gras moesten, was het tempo er even uit. Het kostte wel even tijd om het ritme weer te vinden, maar uiteindelijk draaide het wel weer goed."

Toch kon de kopgroep niet voorkomen dat na zo'n honderd kilometer wedstrijd, met nog ruim dertig kilometer te gaan, de andere groep aansloot. "Daarna kwamen er veel aanvallen. Gelukkig waren bijna al mijn ploeggenotes daar nog en zij konden reageren, waardoor ik even kon herstellen. In de finale reed nog een groepje weg, maar Wiggle reed het gat dicht. Ik werd door mijn ploeggenotes naar voren gereden en daar afgezet."

Ingesloten
Daarna volgde de sprint nog en die bleek hectisch. Zo viel de Zweedse Emma Johansson op enkele honderden meters voor de streep nog. "Ik zat zelf vrij goed. Alleen werd ik helaas ingesloten. Doordat de weg een beetje naar links liep had ik niet veel ruimte en het bleef dus bij een vierde plaats. Nu is het tijd voor twee hersteldagen."