Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Opnieuw zege in Dwars door Vlaanderen

woensdag 25 maart 2015

Net als een jaar geleden heeft Amy woensdag de Belgische koers Dwars door Vlaanderen gewonnen. Samen met ploeggenote Floortje Mackaij bleef ze het sprintende peloton voor. De groep, die nog maar uit zestig rensters bestond, kwam acht seconden na Amy over de streep. Zij en Floortje reden, samen met ook nog Else Belmans, in de op één na laatste ronde van elf kilometer weg. Belmans kon het tempo niet bijhouden, maar Amy en Floortje bleven dus uit de greep van de rest.

Amy reed ook daarvoor al een aanvallende wedstrijd. In de tweede van zeven omloop maakte ze ook al deel uit van een kopgroep van drie rensters. Een ronde later kwam alles achter bij elkaar. Ploeggenote Sabrina Stultiens behoorde daarna nog eens tot een nieuwe kopgroep, maar opnieuw werd het gat dichtgereden. In de finale lukte het Amy vervolgens dus om wel vooruit te blijven en voor de tweede keer in vijf dagen te winnen.

Goed in de koers
Dat ze de wedstrijd reed komt mede doordat Amy al in België was. "Gisteren heb ik een verkenning van de Ronde van Vlaanderen gedaan", vertelt ze. "Daardoor kon ik dit er vandaag mooi bij doen. Over de wedstrijd ben ik erg tevreden. Ik zat lekker in de koers en heb bijna geen kopgroep gemist. Dit was dus een mooie afsluiting van twee dagen in België."