Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Chaos en zege in Gent-Wevelgem

maandag 30 maart 2015

Een koers met twee gezichten. Zo kon je de editie van Gent-Wevelgem, zeker voor Amy's team Liv-Plantur, zondag wel noemen. "Het was een heel chaotische dag", vertelt Amy. Vrijwel aan het begin van de koers ging het namelijk al mis met een flinke valpartij van haar ploeggenote Claudia Lichtenberg, waar Amy zelf ook viel. Ze smakte later nog een keer tegen de grond, maar uiteindelijk won teamgenootje Floortje Mackaij de koers en werd Amy zelf vijfde.

Er gebeurde dus heel wat, met als meest vervelende de flinke val in de beginfase. "We wilden het na vijf kilometer op de kant zetten, maar toen vielen we en Claudia lag er vrij slecht bij. Daarom ben ik eerst bij haar gebleven en wat later terug gereden. Toen was het peloton al gebroken, maar uiteindelijk kwam ik toch weer van voren. Vervolgens volgde de eerste passage van de Kemmelberg en bleven we nog met een klein groepje over."

Negentien rensters zaten in die eerste groep en zij zouden ook gaan strijden om de zege. "Na de tweede passage van de Kemmelberg reed een groepje weg waar ik ook in zat, maar toen viel ik voor de tweede keer. Daardoor zat ik in het tweede groepje. Floortje en ik zijn daarna samen met nog twee anderen naar voren gereden, waarna we aanvallend hebben gereden. Het lukte Floortje om weg te rijden en ze won mooi."

Wonden likken
Eind goed al goed dus voor Liv-Plantur. "Op deze manier sloten we een dag met een hoop tegenslagen in de ploeg toch goed af. Met Claudia gaat het nu gelukkig ook beter. Ze heeft een goede nacht gehad, begreep ik. Zelf ga ik nu herstellen, want ik heb ook wat pijnlijke plekken na die valpartijen. Dan hoop ik er komend weekend in de Ronde van Vlaanderen weer te staan."