Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Goede gevoel weer terug in Gelderland

maandag 20 april 2015

Voor Amy stond zondag de Ronde van Gelderland op het programma. Haar eerste wedstrijd na de Ronde van Vlaanderen, waar ze een vervelende dag had. "Het ging weer goed. Ik had eindelijk weer een beter gevoel en dat was na Gent-Wevelgem weg", vertelt ze. "Ook mijn hand voelde een stuk beter, dus ik denk dat ik eindelijk echt hersteld ben van de valpartijen."

De koers met start en finish in Apeldoorn eindigde uiteindelijk in een massasprint, maar daarvoor gebeurde nog wel het één en ander. "Vanaf de heuvels brak het even, doordat ze in een hoog tempo omhoog reden, maar uiteindelijk kwam alles weer bij elkaar. Op weg naar de dijk werd vervolgens wel een wat hoger tempo gereden, maar het brak niet. Bij aanvallen op de dijk zat ik in een groepje en kwamen we vooruit."

Een tijd lang reed Amy in de aanval, maar de groep werd weer bijgehaald. "Toen ben ik gelijk weer mee gesprongen. In de slotkilometers werden we gegrepen, hoewel Chantal Blaak nog wel weg was gereden. Ik zag de meiden van ons op dat moment net beginnen met het op kop rijden voor Lucy. Daardoor kon ik gelijk aansluiten en we hebben het tot op anderhalve kilometer voor de streep bijna dicht gereden." Amy's ploeggenote Lucy Garner reed uiteindelijk naar de tweede plaats, achter Kirsten Wild.

"Zelf ben ik tevreden over de wedstrijd", zegt Amy. "Ook omdat ik weer mee kon doen in de finale. Wel vond ik het jammer dat ik niet echt meer een goede lead-out voor Lucy kon doen, doordat ik al zoveel had moeten doen. Ik hoop dat het nu weer iedere keer beter gaat."