Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Goede eerste dagen in GP Elsy Jacobs

zaterdag 2 mei 2015

In de GP Elsy Jacobs, een driedaagse etappekoers in Luxemburg, zitten de eerste twee dagen er al op. Zaterdag is Amy daarbij als zesde gefinisht in de eerste etappe, nadat ze vrijdag al tiende werd in de proloog. "Ik ben er blij mee hoe het vandaag ging", kijkt Amy na de rit terug. "Eindelijk heb ik weer een beetje het goedt gevoel in de wedstrijd en ik kon goed mee op de klimmetjes. Na de eerste klim van het rondje was ik zelfs met een groepje weg."

Uit de kopgroep waarin Amy zat reden uiteindelijk vier rensters weg. Zij bleven ook vooruit. "Maar we kwamen in de sprint nog wel heel dichtbij, hoewel we ze net terug konden pakken. Na een mooie lead-out van het team werd ik nog mooi tweede van het peloton. Op de streep werd ik alleen nog net geklopt door Annemiek van Vleuten en dat was wel jammer. Maar ik denk dat we als ploeg, zeker ook in de lead-out, een stap gezet hebben.

Proloog
Vrijdag reed Amy dus al de proloog. Een lastige korte tijdrit over 5,6 kilometer, met daarin direct na de start een beklimming. "Ook daar ben ik zeker tevreden over. Wel merk ik dat ik nog niet echt die hoge snelheid heb, maar voor de eerste tijdrit van het jaar was het wel goed. Ik weet nu waar ik nog aan moet werken."