Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Een nat pak en winst voor het team

zondag 3 mei 2015

Regen, regen en daarnaast ook nog regen. Het is bijna het complete verhaal van de tweede en tevens laatste etappe in de GP Elsy Jacobs. Maar er viel voor Amy en haar teamgenotes zondag ook nog wat te vieren. Haar ploegmaatje Floortje Mackaij ging in de afsluitende rit namelijk met de zege aan de haal. Zij was de snelste van drie rensters die het eerste deel van het peloton nipt voorbleven. Amy finishte als elfde en eindigde op de tiende plaats in het klassement.

Na afloop kon Amy tevreden vaststellen dat het plan van haar ploeg goed verlopen was. "We wilden vandaag bij alle aanvallen zitten, wanneer die er zouden zijn. Floortje zat daarbij in de juiste ontsnapping en verder hoefden we eigenlijk niet veel meer te doen. Aan het einde wilde ik nog wel sprinten, maar het was erg chaotisch en ik verloor het wiel van Sara. Dat maakte ook niet veel meer uit, want Floortje bleef weg."

Goed gevoel
Het waren al met al drie dagen waarop Amy met een positief gevoel terug kan kijken. Dat is natuurlijk fijn na de eerdere vervelende periode. "Ik voelde me vandaag ook weer goed. Zelf hoefde ik alleen niet zo veel te doen in deze etappe. Komende zaterdag rijd ik mijn volgende koers, de 7-Dorpenomloop Wijk en Aalburg, en in die week daarna start ik op Hemelvaartsdag in de Ronde van Lekkerkerk."