Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Op het podium in 7-Dorpenomloop

zaterdag 9 mei 2015

De 7-Dorpenomloop Wijk en Aalburg heeft Amy zaterdag een podiumplaats opgeleverd. Achter winnares Chloe Hosking en Marianne Vos finishte ze als derde. Dat na een pittige wedstrijd, waarin de slag al snel viel en uiteindelijk gesprint werd met een eerste groep van elf rensters. "Gelijk in de eerste ronde brak het al en zat ik mee", vertelt Amy over de wedstrijd. "We hadden gelijk een goede groep en daarmee zijn we tot aan de lokale rondjes goed blijven draaien."

Op de plaatselijke omlopen veranderde de koers ook. "Toen werd er een hoop aangevallen. Ik zat met Julia in de eerste groep en we deden goed teamwork. Op het einde reageerde zij op alle aanvallen en kon ik me op de sprint richten. Ik wilde vandaag graag winnen, dus ik ging voor de bocht vol aan in de hoop dat iemand daar een klein gat zou laten vallen. Helaas kwamen ze er toch nog over in de sprint."

Een derde plaats werd het dus en daar kon Amy achteraf goed mee leven. "Ik ben tevreden over de koers van vandaag. Het ging erg lekker en ik vond het ook leuk om op zo'n manier met Julia te koersen. Zij reed ook erg goed vandaag. Morgen mag ik weer aan het werk. Dan start ik een criterium, de Ronde van Nieuw Vossemeer."