Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Derde plaats als goede vriend

donderdag 14 mei 2015

Derde worden in een koers. Amy weet inmiddels precies hoe dat voelt. Nadat ze afgelopen zaterdag derde werd in de 7-Dorpenomloop Wijk en Aalburg, heeft Amy die klassering zondag ook weten te behalen in de Ronde van Nieuw Vossemeer. Donderdag deed ze dat nog eens dunnetjes over. In de Ronde van Lekkerkerk werd ze opnieuw derde.

"In Nieuw-Vossemeer was het een lastige wedstrijd", doet Amy haar verhaal. "Ik voelde me vrij goed, maar er reden vrij veel meiden van Parkhotel Valkenburg en dat maakte het moeilijk koersen. Telkens als er iemand van hun ploeg vandoor ging probeerde ik mee te zitten, maar op een gegeven moment reden twee rensters weg en die lieten ze gaan. Daarna heb ik nog wel geprobeerd om erbij te komen, maar door hun ploegenspel lukte dat niet. Ik won nog wel de sprint van het peloton."

Op Hemelvaartsdag kreeg Amy een nieuwe kans. Ditmaal in Lekkerkerk. "Het was erg leuk dat we daar een groot startveld hadden, waarbij goed door werd gereden. Ik probeerde een aantal keer om weg te komen, maar dat lukte niet. Annemiek van Vleuten en Natalie van Gogh reden uiteindelijk weg. Ook toen heb ik nog geprobeerd om erbij te komen, maar dat lukte weer niet. Wederom won ik ook weer de sprint van het peloton en werd ik dus weer derde."