Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Terug in koers na trainingskamp

vrijdag 29 mei 2015

Na een periode van trainen stond voor Amy vrijdag haar eerste koers weer gepland, de Boels Rental Hills Classic. Daarin finishte ze ditmaal als negende. Amy behoorde tot een groepje dat streed om de zesde plaats, achter een kopgroep van vijf rensters, hoewel ze in de slotkilometer nog wel heel dicht bij dat kopgroepje kwamen. "We kwamen zelfs zo dichtbij dat ik mijn sprint vroeg aan ging in de hoop dat ik er nog bij kon komen", zegt Amy. "Maar dat lukte niet meer. Het was een beetje een alles of niets actie van me."

Er reed lang een kopgroep van zeven meiden vooruit, met daarin Amy's ploeggenote Sabrina Stultiens. "Daarachter bleven wij na de tweede passage van de Camerig ook met een klein groepje over, maar vervolgens kwam zo goed al alles weer terug. Toen bij de eerste passage van de Cauberg aangevallen werd kon ik vrij gemakkelijk mee en uiteindelijk kwamen we bij de kopgroep."

Amy voelde zich ook daarna goed. "Het ging eigenlijk wel lekker en ik kwam steeds beter in de wedstrijd te zitten. Alleen reageerde ik bij de laatste beklimming voor de Cauberg net even te enthousiast op een aanval. Daardoor kon ik net voor het topje niet meer mee met de vijf rensters die wegreden en dus nipt vooruit bleven."