Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Net te laat voor podiumplaats

maandag 1 juni 2015

Achter drie koploopsters heeft Amy zondag de sprint van een tweede groep gewonnen in Gooik-Geraardsbergen-Gooik. Daarmee is ze vierde geworden in die Belgische klassieker. Dat gebeurde nadat ze onder meer terug moest rijden na een val op de Muur van Geraardsbergen. "Aan het begin van de wedstrijd gebeurde er niet veel", kijkt Amu terug. "Toen we bij de Muur kwamen zat ik mede door mijn ploeggenotes goed gepositioneerd. Ik draaide als vierde de muur op, maar viel toen."

Natuurlijk wilde Amy direct verder, maar dat kon door problemen aan de fiets niet. "Doordat mijn derailleur niet meer werkte verloor ik veel plaatsen en kwam ik laat boven. Gelukkig kon ik na de muur gelijk van fiets wisselen en had ik Sara, Julia en Lucy bij me om het stuk terug te rijden. Vervolgens probeerde ik op de Bosberg naar de eerste groep toe te springen, maar kon ik net niet aansluiten. Na nog achtervolgd te hebben met een klein groepje, kwam ik er uiteindelijk bij."

Op de plaatselijke rondes werd ook de kopgroep die tot dan toe vooruit was gegrepen. "Daarna werd er veel aangevallen en probeerde ik er er vaak bij te zitten. Alleen de aanval van Ellen kwam te snel na de laatste aanval." Die Ellen is Ellen van Dijk en zij bleef vooruit, samen met de uiteindelijke winnares Graci Elvin uit Australië en de Japanse Mayuko Hagiwara. "Er waren er dus drie weg. Floortje en ik hebben nog geprobeerd om er bij te komen, maar dat lukte niet meer. Uiteindelijk won ik wel nog de sprint van het groepje voor plek vier."