Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Wisselende dagen in Duitsland

maandag 8 juni 2015

Voor Amy stond afgelopen weekend een koers op het programma die ze nog niet eerder reed, de Auensteiner-Radsporttage in Duitsland. Een driedaagse wedstrijd die vrijdagavond begon met een heuvelachtige proloog en vervolgens nog twee etappes telde. "Die proloog ging niet super", kijkt Amy terug. "Hoewel de uitslag uiteindelijk nog niet zo slecht was." Ze eindigde als tiende, waar ploeggenote Sabrina Stultiens derde werd en er direct goed voor stond in het klassement.

"Zaterdag ging het wel erg goed. We hadden Sabrina voor het klassement en op een gegeven moment reden twee rensters weg. Richting het einde van de koers hebben we gereden om weer terug te komen. We wilden een klein gat houden, maar uiteindelijk was het toch iets te groot, waardoor Sabrina er niet meer naartoe kon springen. Daarna probeerde ik nog wat voor haar te doen en was het klassement nog wel oke. Ik had zelf wel een goede dag, kon goed meedoen en Sabrina goed helpen."

Na afloop van de etappe op zaterdag werd Amy helaas ziek. "Daardoor was ik zondag wel wat minder. Ik was denk ik niet goed hersteld en gewoon niet helemaal fit. We hebben vervolgens het zekere voor het onzekere genomen en ik ben afgestapt. Er komen nog veel belangrijke wedstrijden aan en het zou niet verstandig zijn om opnieuw zo diep te gaan als zaterdag."